LRF Ungdomen firar sitt 25:e år och håller riksstämma den 4-5 mars på Sånga-Säby Hotell & Konferens på Ekerö utanför Stockholm. I år ska två nya ledamöter väljas då ledamöterna Thomas Jöngren och Andreas Larsson avsagt sig uppdragen inför nästkommande år. Valberedningen har därför föreslagit två nya unga inom de gröna näringarna.

Olov Eriksson, 27, kommer från byn Gårdtjärn utanför Sundsvall och driver tillsammans med familj och släkt en ekologisk mjölkgård. Olov har suttit i ungdomsstyrelsen i LRF Västernorrland och även organiserat ungdomsutbildningen Unga Ledare. Sedan två år tillbaka bor Olov i Umeå där han tagit kandidatexamen i statsvetenskap och fortsätter under hösten mot en magisterexamen. Just nu genomför han en sex månaders praktiktjänst på LRFs Brysselkontor.

– I min värld är jordens och skogens näringar den ekonomiska grund som det moderna samhället vilar på. Det är inget radikalt i den tanken men jag tror att vi kanske behöver påminna det moderna samhället om detta och att hållbara lösningar kommer från grunden. Jag vill bidra till ett framåtriktat och positivt debattklimat. Såväl inom som utanför LRF, berättar Olov Eriksson.

Christian Horn, 28, kommer från orten Åryd nära Växjö där han bor med sin familj och driver köttproduktion och en mindre växtodling på Hemset gård som han köpte för två år sedan. Tidigare har Christian studerat till gårdsmästare i Önnestad. Christian har sedan tidigare även uppdrag inom LRF som ordförande i lokalavdelningen, vice ordförande i kommungruppen och som ungdomsrepresentant i regionstyrelsen.

– Jag ser fram emot detta uppdrag, att bland annat få chansen att locka fler unga till att driva och jobba inom näringen ser jag som mycket glädjande. Viktiga frågor för mig är företagande, förståelse för näringen och viltfrågor, berättar Christian Horn.