Av alla lantbruksföretag i Sverige planerar 40 procent att investera i solel, antingen i egen regi eller tillsammans med andra. Det gör lantbruksnäringen till en av de främsta inom förnybar energi. Redan idag ser vi att en mängd företag redan investerat och tjänat pengar när elpriset ökat.

I detta webbinarium kommer en av landets främsta konsulter inom solel att redogöra för hur man som företagare skall tänka när man vill investera i solel. Därefter kommer två entreprenörer inom byggande av solcellsparker om sina erbjudanden, Per Willén LRFs regionordförande i Örebro informerar om lantbruksbranschens syn på solceller och presenterar LRF Östs policy om solcellsparker och som avslutning får vi en innovationsforskares syn på frågan.

Tid: 7 juni 2022 kl. 13.00

Plats: Vreta kluster och digitalt

Program: 

13.00 Solel för lantbruk - Lars Andrén, Drivkraft
Handfasta råd utifrån en ny framtagen guide. Lars Andrén har föreläst om förnybar energi, energieffektivt byggande och solenergi i 30 år.

14.00 Solcellsparker - Lönsamhet och möjligheter med att arrendera ut mark för en solcellspark. Inbjudna entreprenörer presenterar sina upplägg.
- Daniel Kvist, Project Developer PV Park, Eon
- Andreas Brännström, Vice President, Better Energy Sweden AB

14.50 Lantbruksbranschens syn på solcellsparker, Presentation av LRF Öst policy om solcellsparker- Per Willén, regionordförande för LRF Örebro

14.50 Indirekt eller direkt solenergi i lantbruket – eller både-och? - Per Frankelius, LIU, Agtech 2030

14.50 Avslut

Här kan du läsa mer om webbinariet som också var fysiskt på Vreta kluster

Se webbinariet här