Skolan och skolmaten är faktorer som bidrar till jämlik hälsa och jämlika förutsättningar att ta del av skolan – samtidigt finns ett ständigt fokus på att skära ner på kostnader och minska avtrycket på klimat och miljö.

Så hur kan vi ta hänsyn till både klimat, näring och hälsa för våra barn och unga – och vilka olika perspektiv behöver vi ta hänsyn till när vi pratar om hållbara matvanor?

Trenden med vegetarisk mat har ökat och beräkningar på avtryck på klimatet har gjort att många har minskat på köttet och vissa skolor har valt att plocka bort mjölken i skolorna. Detta påverkar i sin tur upphandlingen och påverkar våra barn och ungdomar i högsta grad.

Under vecka 47 lägger LRF extra krut på att föra dialog med politiker och beslutsfattare. Webbinariet om mat och näring är och öppet för alla eftersom det är viktigt att slå hål på myter om kött och animalier.

Bjud gärna in politiker och beslutsfattare i er kommun till detta eller bjud med grannen, vännen eller era bekanta. Detta är ett ämne som berör oss alla och viktig information som vi behöver sprida.

Föreläsare:

  • Kajsa Asp Jonson, leg. dietist, journalist och författare
  • Anki Sundin, nutritionist, LRF Mjölk

Anmäl dig här senast den 1 december.

Du får en länk via mejl dagen före webbinariet.