LRF har ett väl utbyggt arbete för att hjälpa och stötta medlemmar som av en eller annan anledning har det jobbigt. Allt vårt omsorgsarbete sker med hög integritet för den enskilde medlemmen.

Till sidomenyn

Stöd och hjälp

Det kan finnas en mängd orsaker till att må dåligt, till exempel ekonomiska problem, relationsproblem, djurskyddsbrister eller psykisk ohälsa. Många av LRFs medlemmar är verksamma i en bransch som är exponerad för risker. Stormar, skogsbränder, översvämningar, smittsamma sjukdomar och mycket annat.

Genom LRFs omsorgsgrupper kan du få hjälp och stöd. Du kan vända dig till oss om du eller en lantbrukare i din närhet mår dåligt eller behöver stöd.

Kontakten med omsorgsgrupperna är en medlemsförmån som är gratis. 

Till sidomenyn

Tips till dig som mår dåligt

  • Be om hjälp tidigt. Ju tidigare du ber om hjälp, desto fler möjligheter finns till hands.
  • Fundera över vad du själv kan påverka. Men kom ihåg att först måste du må bra.
  • Ta kontakt – var inte rädd att höra av dig. Du är inte ensam – även om du är van att klara dig själv. Omsorgsgruppen finns till för dig.
Till sidomenyn

Hjälp till professionellt stöd

Vid behov kan du få hjälp att slussas vidare till exempel till professionellt samtalsstöd, psykolog eller ekonomisk rådgivning.

Till sidomenyn

Hjälp vid undermålig djurhållning

Omsorgsgrupperna har ofta deltagare från slakt- och mjölkbranschen och kan snabbt hjälpa till att organisera vad som behövs för att undvika undermålig djurhållning, något som utöver lidande för djuren även lätt ger negativ publicitet kring vår överlag mycket goda svenska djurhållning.

Till sidomenyn

Kontakt och mer information

Du hittar mer information och kontaktuppgifter till omsorgsgrupperna på din regions webbsida. Tveka inte att höra av dig! Omsorgsgrupperna finns där för dig genom helt vanlig medmänsklighet, något som särskilt ensamföretagare kan behöva. 

Hitta din region
Senast uppdaterad: 2023-11-29