Från den dagen jag valdes har jag haft ett antal fantastiska år i LRF, och uppdraget har nära på känts "skräddarsytt" för mig. Jag har egentligen fått utlopp för allt som jag tycker om att göra. I personlighetstester har det alltid framkommit att jag drivs väldigt mycket av hjärta, lust och empati, men ogillar processer, kontroll och ordning. Det där med ordningen har mina närmaste och LRF - expeditionen fått stå ut med, och övriga drivkrafter har förhoppningsvis omvandlats till medlemsnytta i någon form.

Så mycket som roat!

Det känns nästan fel att plocka ut vad som har varit roligast, för det är så otroligt mycket som roat mig under dessa år. En mycket udda sak hände mig ändå efter att ha beskrivit "vansinnet i skogen", och en för mig okänd dam och skogsägare ringde. Hon var så glad över mina skriverier att hon lovade att ge mig en kram då hon träffade mig. Det gjorde att jag under en längre tid bemötte okända damer med stora förhoppningar. . .

En annan gång blev jag utskälld av en myndighetsperson för att jag, som han sa: "Skrev och jävlades och hade alldeles för mycket att säga till om"! Vad den utskällningen värmde!

Allt tar sådan tid!

Självklart finns det också besvikelser, och de flesta kan sammanfattas: "Att det skall ta så´n tid"! Tid tog det också innan vi äntligen fick målen för livsmedelsstrategin. Det är lika välkommet som det är skrämmande att ingen regering tidigare ens har haft ett mål med sin jordbrukspolitik. Med tydliga mål kommer vi att kunna pröva alla förslag som berör jordbruket och landsbygden enligt LRF Västerbottens idé – en jordbrukskonsekvensbeskrivning. Alla kommande politiska förslag ska självklart leda mot de politiskt uppsatta målen.

Känt stödet

Att efter så många år inte vara LRF-ordförande och van att lägga sig i allt som händer, det kommer säkert att innebära en stor omställning. Allra mest kommer jag att sakna mötena med medlemmarna runt om i länet, och jag har verkligen känt ert stöd i ryggen. Skulle abstinensen nu bli för svår att hantera, så kommer jag kanske och hälsar på eller skriver en liten insändare....

Ett stort tack från mig!"

Arne Lindström
ordförande LRF Västerbotten