Bonden i skolan-veckorna - höstens stora skolsatsning

kor i Västerbotten

Under oktober månad kommer LRF göra en extra utbildningssatsning, primärt för landets alla elever i årskurs 4-6 men med möjlighet även för andra årskurser att delta. Satsningen består av en aktivitet som går under namnet Bonden i skolan-veckorna där vi hoppas väcka en nyfikenhet och intresse för de gröna näringarna.

Den 2-27 oktober bjuder Bonden i skolan in till en spännande och lärorik aktivitet där eleverna får möjlighet att komma närmare lantbruket och skogen. Under de här fyra veckorna får eleverna lära sig massor om var maten på tallriken kommer ifrån, vad en bonde gör, vad som finns i skogen och vad det blir av alla träd.  

 

Aktiviteten kommer framför allt kretsa kring en digital plattform där eleverna får navigera sig runt på en fiktiv bondgård där de får de ta del av bland annat spännande filmer, faktatexter, spel och kluriga quiz om bonden, djuren och naturen.

 

Eleverna kommer även få möjlighet att delta i en tävling, utmanas i en skattjakt, göra roliga utmaningar utanför klassrummet - och mycket mer! 

 

Öka kunskapen om var maten kommer ifrån

 

Målet med Bonden i skolan-veckorna är dels att öka kunskapen om var maten kommer ifrån, men även väcka en nyfikenhet och intresse bland eleverna och att visa att de gröna näringarna är en framtidsbransch. 

 

Bjud in din lokala skola

 

Vill du hjälpa oss att sprida kännedom om aktiviteten, till exempel bjuda in en lokal skola till Bonden i skolan-veckorna? Dela gärna inbjudan eller den här länken Bonden i skolan-veckorna

Har du några frågor om Bonden i skolan?

Har du frågor om aktiviteten är du hjärtligt välkommen att mejla bondeniskolan@lrf.se