Gårdsbesök för länets riksdagsledamöter

Träff med riksdagsledamöter i Spöland, Västerbotten
Från vänster: Björn Wiechel, Stefan Lindgren, Isak From, Lotta Folkesson, Åsa Karlsson, Elin Söderberg, Gudrun Nordborg och Helena Lindahl

LRF Västerbotten bjöd in länets riksdagsledamöter till gårdsbesök för att visa på vilka konsekvenser jord- och skogsbruket får av de politiska beslut som tas.

Måndag den 8 januari bjöd LRF Västerbotten in länets riksdagsledamöter till vice ordförande Stefan Lindgrens gård i Östra Spöland, Vännäs. 6 av 9 riksdagsledamöter deltog på besöket; Isak From (S), Björn Wiechel (S), Elin Söderberg (MP), Helena Lindahl (C), Gudrun Nordborg (V) och Åsa Karlsson (S).

Syftet med gårdsbesöket var att bjuda ut politikerna till verkligheten på en gård för att tydligare kunna visa på konsekvenserna av politiska beslut. Men även lyssna av vad de har för syn på jord- och skogsbrukets möjligheter och utmaningar. De frågor som särskilt lyftes var Nature Restoration Law och avskogningsförordningen, beredskapsfrågan, Sveriges klimathandlingsplan och hotet mot SLU Röbäcksdalen.
– Den konkreta fråga som jag tar med mig är oron kring SLU Röbäcksdalen. Det är även värdefullt att se och få frågor om lönsamheten, grön omställning, personalförsörjning och vilka förutsättningar som finns för lån. Det är frågor som jag kommer jobba med, säger Elin Söderberg, landbydspolitisk talesperson för miljöpartiet.

Träff med riksdagsledamöter i Spöland, Västerbotten
Stefan Lindgren, vide ordförande LRF Västerbottens regionstyrelse visade runt politikerna på sin gård i Östra Spöland.

LRF är en av de största påverkarna

Isak From som sitter i näringsutskottet berättade att Socialdemokrat-gruppen där ska på studieresa till Robertsfors senare i år. 
– LRF är en av de största påverkarna. Tack för bra information och det finns mycket att ta till sig, sa Isak och tackade för mötet med de orden.
Mötet avslutades med att bestämma datum för ytterligare träff i skogen under den kommande höst.