Hallå där Clara Andersson, du är nyvald i LRF Ungdomen Hallands styrelse, vem är du?

kvinna, blond
Clara Andersson invald i LRF Ungdomen Hallands styrelse.

Clara Andersson och Adam Isberg är nya ledamöter i LRF Ungdomen Halland, och vi har passat på att ställa några frågor till dem.

- Jag är en 25 årig tjej från Österlen som flyttat till Varberg med min sambo Linus Brink. Idag jobbar jag för Gullviks som Distriktsrepresentant i Halland. I mitt bagage har jag studerat tre år på Alnarp så har en lantmästarexamen och en kandidat i företagsekonomi. Det var även där jag träffade min sambo som är hallänning där av flytten till Halland. Innan jag började Alnarp arbetade jag med bland annat smågrisproduktion och växtodling. Jag är uppväxt på en spannmålsgård på Österlen så lantbruket har alltid funnits med. Som person är jag väldigt driven och glad. Jag tycker om när det händer grejer helt enkelt och ser utmaningar som möjligheter!

Vilka frågor inom LRF brinner du för?

- Svår fråga! Men jag skulle säga att jag brinner för att värna om svensk livsmedelsproduktion och svenskt lantbruk. Till detta hör även ett driv att få fler att bli intresserade av den gröna näringen och vikten av att lantbruk ska finnas i Sverige. Såklart brinner jag även för växtodlingsfrågor lite extra.

Hur ser du på ditt uppdrag inom LRF Ungdomen Halland?

- Jag känner mig väldigt hedrad att Halland har förtroende för en skåning (skämt och sido). Jag tycker det ska bli väldigt kul och få utbyta kunskap med resterande gäng i styrelsen samt att börja arbeta med hela Hallands ungdomar inom den gröna näringen! Jag har många idéer som jag ser fram emot att få bolla med styrelsen.

Förutom Clara är också Adam Isberg nyvald i LRF Ungdomen Halland vem är du?

- Jag är 22 år och är född och uppvuxen på gård. Gården driver jag tillsammans med min pappa. Vi har ca 150 ha spannmål och vall och vi har startat företaget från noll och byggt upp det. Vi bedriver också entreprenadverksamhet och maskinstation. Vi har också 50 tackor och 4 kvigor. Jag läste transport på gymnasiet och sen läste jag en 40 veckors vuxenutbildning på Uddetorp i Västra Götaland inom Lantbruk.

Vilka frågor brinner du för inom LRF?

- Jag tycker att generationsskiftes frågan är intressant och hur man ska få unga att komma in i branschen men också göra generationsskifte i rätt tid. Jag tycker också att det är intressant hur man kan komma in i branschen om man inte har en släktgård att ta över. Sen är ju vilt en stor fråga och de skador som de ställer till med.

Hur ser du på ditt uppdrag inom LRF Ungdomen Halland?

- Det ska bli intressant att jämföra Halland med andra län men också inom länet, exempelvis hur man kan få lönsamhet med mindre skiften kontra stora och hur man kan öka likviditeten och lönsamheten inom branschen.

Clara Hyltbäck
Kommunikatör LRF Väst

man
Adam Isberg, nyinvald i LRF Ungdomen Halland.