Heléne Gunnarson önskar God Jul och Gott Nytt År!

vinter, frost, gran
Foto: Ola Ekstrand

KRÖNIKA: Nu närmar sig julen med stormsteg och det verkar som vi får en grön jul igen då det vintriga landskapet återgått till grönt. Samtidigt lägger vi 2023 bakom oss och blickar fram mot ett nytt spännande 2024. 

Tillsammans har vi i lokalavdelningar, kommungrupper och regionen anordnat möten för våra medlemmar. Vi har träffat politiker och tjänstemän inom olika delar av samhället som vi behöver ha kontakt med för att utveckla vår framtid på bästa vis. Vi behöver framåt också bli tydligare med vad vi vill så vi kan jobba mot det på ett konstruktivt vis. Ett år som detta med stora väderomväxlingar så är en högst aktuell fråga svårigheterna att bruka mot datum. Vi behöver bruka när väder och vind ger rätt förutsättningar för det inte efter ett redan bestämt datum. 

Vi välkomnar även vår nya landshövding Anders Thornberg till Halland. Med tanke på att mycket av arbetet som bedrivs på Länsstyrelsen är kopplat till de gröna näringarna är det viktigt för oss att vi hela tiden jobbar med hur vi på bästa sätt kan samarbeta. 

Munkagårdsgymnasiet har ett förslag att lägga ned gymnasieutbildningen för trädgård. Från LRFs håll jobbar vi nu hårt för att de ska bordlägga det förslaget och att vi tillsammans, med hjälp av branschen kan hitta ett sätt att locka fler elever till linjen. 

Vi tycker det är viktigt med Munkagårdsgymnasiet och att vi i de gröna näringarna ser till att ha en skola med framtidsinriktning åt oss då det finns ett behov av duktig personal. Tillsammans med ett antal medlemmar har vi gjort en analys av möjligheter och vad vi ser från branschen att vi behöver framåt. Vi har en bra dialog med alla berörda parter och jobbar för att tillsammans hitta lösningar för framtiden. 

Ett stort tack till er alla för ert engagemang och vilja att få de gröna näringarna i Halland att bli ännu bättre! Att vi gör det tillsammans ger oss bästa möjliga förutsättningar till att åstadkomma de förändringar som behövs. 

En riktigt God Jul och Gott Nytt år önskar jag er alla!

Heléne Gunnarson
Ordförande LRF Halland