Lär dig mer om hur EU fungerar och var kandidaterna kan påverka mest

EU webbinarium
Carin Hoflund och Mia Crawford

Den 9 juni går vi till val för EU-parlamentets nya femårsperiod. Vem ska man rösta på för att främja de gröna näringarna egentligen? Det kan kännas svårt att få grepp om, men det finns några tips om hur du kan ta reda på vilken kandidat som har störst möjlighet att påverka i dina hjärtefrågor.

Mycket av det som beslutas i Bryssel och Strasbourg är stora frågor som påverkar dig som markägare direkt eller indirekt. Därför är det viktigt att parlamentkandidaterna som väljs så långt det är möjligt företräder det du tycker är viktigt.  

Mia Crawford, ansvarig för EU- och internationella frågor vid LRF Skogsägarna, berättar här om LRFs påverkansarbete i Bryssel och om några av de stora viktiga frågor inom skog och miljö där LRF s medverkan fått betydelse för utformningen av de beslut som fattats: 

I del 2 av webbinariet går Carin Hoflund igenom hur de olika utskotten fungerar och hur du kan ta reda på vad de olika kandidaterna står för och var de har störst möjlighet att påverka. Här kan du hoppa direkt dit: 

Vem tycker vad?

Vi på LRF har intervjuat toppnamnen på respektive partilista. Här kan du läsa vad de har svarat.