Remissperiod 30 okt – 2 jan om LRFs organisation

Erik Sandberg, regionordförande LRF Örebro.
Erik Sandberg, regionordförande i LRF Örebro.

LRF framtidssäkrar folkrörelsen och stärker det näringspolitiska arbetet. Processen kallas inom organisationen för Framtidens folkrörelse, och det är dags för en ny remiss i det arbetet. Remissperioden är 30 oktober – 2 januari och hanterar LRFs gemensamma stadgar samt principer för arvodes- och ekonomihantering.

Arbetet med Framtidens folkrörelse berör hela LRF. För att förankra det regionala perspektivet har varje regionstyrelse utsett en referensperson. I Örebro län är det Erik Sandberg i regionstyrelsen.

- Ett stort jobb är gjort efter första remissomgången, där de över 600 remissvaren har behandlats och det har skett en hel del förändringar utifrån de svar som kom in. Jag hoppas att det kommer många konstruktiva remissvar även denna gång, för det är viktigt att många är med och påverkar hur LRF ska se ut i framtiden, säger Erik. 

På regionkontoret arbetar Karin Madsen Wessman nära lokalavdelningar och kommungrupper. Hon märker framför allt i samtal med förtroendevalda inför lokalavdelningarnas årsmöten att det finns funderingar kring vad som händer och om det är förändringar som ska eller kan träda i kraft redan nu. 

- Inget är beslutat ännu. Nu är vi i fas två, med en andra remissperiod i det här utvecklingsarbetet. Alla styrelser inom LRF får tycka till om förslaget som presenteras den 30 oktober och skicka in sina synpunkter. Därefter kommer alla remissvar bearbetas och fortsatt dialog kommer ske med regionstyrelserna och organisationsmedlemmarnas styrelser under februari och mars för att sen landa i ett förslag till beslut på riksförbundsstämman i maj 2024, säger Karin Madsen Wessman.

Digitala informationsmöten i november

Du som vill veta mer om remissen och tidsplanen för arbetet med Framtidens folkrörelse hittar en bra översikt på LRFs hemsida.

Under november månad arrangeras digitala informationsmöten. Klicka här för att se när och hur du gör för att delta.

- Regionstyrelsen svarar gärna på frågor som dyker upp under remissperioden och finns det önskemål om att någon från regionstyrelsen är med på årsmöten i lokalavdelningarna, så kommer vi gärna om vi har möjlighet, avslutar Erik Sandberg.