Tipsa om höstens roligaste skolaktivitet!

Bonden i skolan logo

Tycker du också att det är viktigt att fler barn får lära sig om skogen, lantbruket och var maten kommer ifrån? Var med och sprid kännedom om höstens stora skolsatsning!

LRF satsar på en rikstäckande aktivitet med Bonden i skolan i höst, som vi kallar Bonden i skolan-veckorna 2023. Aktiviteten pågår mellan den 2–27 oktober och riktar sig primärt till årskurs 4-6.

Under Bonden i skolan-veckorna bjuds klassen in till en digital plattform där eleverna kommer kunna navigera sig runt på en fiktiv bondgård, både enskilt, i grupp eller med hjälp av sin lärare i helklass. I plattformen finns bland annat spännande filmer, faktatexter, spel och kluriga quiz om bonden, djuren och naturen. Eleverna kommer även få möjlighet att utmanas i en skattjakt, göra roliga utmaningar utanför klassrummet och tävla om ett gårdsbesök. Klasser som är intresserade av direktkontakt med en lantbrukare kan också anmäla sig till Hushållningssällskapets koncept FarmerTime under Bonden i skolan-veckorna.

- Jag tycker det är jätteviktigt att barn får möjlighet att få komma i kontakt med det svenska skogs- och lantbruket. Bonden i skolan är ett bra koncept och materialet är enkelt, roligt och inspirerande att ta del av, säger Kristin Södergren i LRF Örebros regionstyrelse.

Vill du hjälpa oss att sprida kännedom om aktiviteten?

Du kanske känner någon lärare? Då får du gärna tipsa om aktiviteten när ni pratas vid i sommar. Ett annat sätt är att dela inbjudan till en skola i din närhet när terminen drar igång efter sommarlovet. Kanske dina barns eller barnbarns skola?

Mer information och anmälan finns här