Träffa oss på Brunnby Lantbrukardagar

Brunnby Lantbrukardagar 2022 LRFs monter
LRF är förstås på plats på Brunnby Lantbrukardagar

Missa inte Brunnby Lantbrukardagar den 5-6 juli på Brunnby gård utanför Västerås! Mässan är Mellansveriges största mötesplats för professionella lantbrukare och under dagarna kan du besöka utställare, delta i seminarier, ta del av demoodlingar och titta på maskinvisningar. Och inte minst besöka LRFs monter, ta en kopp kaffe och diskutera det som ligger dig varmt om hjärtat.

LRF är medarrangörer och vi är förstås på plats! I år lyfter vi medlemskapet ur alla aspekter i vår monter. Ta chansen att ställa alla frågor du har till LRFs medlemsservice och till förtroendevalda. Vi bjuder på fika, har vår populära pysselhörna för barn och du kan tävla och vinna fina priser!

Vad är grejen med LRF?

Vad gör LRF egentligen? Varför ska man vara medlem? Gör LRF verkligen någon skillnad? Ja, vad är egentligen grejen med LRF? Det och alla andra frågor du har om LRF och medlemskapet besvarar vi i vår monter. Där träffar du LRFs Medlemsservice och förtroendevalda, kan fika, tävla och låta barnen pyssla. Vi har också flera intressanta seminarier på Stora scenen och på Affärstorget, se program nedan.

Tomas Olsson, ordförande för LRF Mälardalen, vad är grejen med LRF för dig?
- Det är vi som gör skillnad. Samhället är i förändring och för att trygga livsmedelsförsörjningen och tackla klimatförändringarna måste lantbruket och beslutsfattarna agera tillsammans och där behövs LRF.

Vad ser du fram emot under mässdagarna?
- Det är en viktig samlingsplats och jag ser fram emot att träffa kollegor, medlemmar, leverantörer och ta del av nyheter.

Varför ska man besöka vår monter?
- Ta chansen att diskutera och komma med inspel till oss, vad tycker du att LRF ska göra? Vad är viktigt för dig? Vi är intresserade av att ta del av dina tankar och idéer och berättar också gärna vad vi gör i olika frågor.


Camilla Ögren är medlemsinformatör på LRFs Medlemsservice och kommer att vara på plats i vår monter under mässdagarna.

Vad är grejen med LRF? Varför ska man vara medlem?
- Som medlem bidrar du till att stärka förutsättningarna för företag i de gröna näringarna och för alla som bor och verkar på den svenska landsbygden. Du har tillgång till många fina medlemsförmåner såsom vägledning, avtal, mallar, försäkringar, utbildning och rabatter. LRF erbjuder också mängder av aktiviteter både lokalt och regionalt. 

Vad ser du fram emot under Brunnby Lantbrukardagar?
- Jag ser med stor nyfikenhet fram emot mötet med alla som kommer och besöker vår monter – barnfamiljer, ung som gammal, medlem och icke medlem, alla är hjärtligt välkomna! Det ska bli roligt att prata LRF-medlemskap och värdet av att vara medlem i LRF. 

Varför ska man besöka vår monter?
- Kom och ta en fika, prata medlemskap, medlemsförmåner, stöd och vägledning med oss! Och är du inte medlem kan du bli det under mässdagarna och få en gåva.

Om du skulle lyfta två medlemsförmåner som du tycker är riktigt bra, vilka skulle det bli? 
- LRFs juridiska vägledning och Säker person-paketet som ger 10 procents rabatt hos Länsförsäkringar. 

Har du tips på förmåner som inte är så kända?
- A-camp och Skoghubben. Kom till montern så berättar vi mer!


I vår monter, som vi delar med Mellanskog, finns också Säkert Växtskydd och projektet Är du säker?. Du hittar oss i monter nummer 25-27. Varmt välkomna dit!

Läs mer och köp biljetter på Brunnby Lantbrukardagars hemsida


Program för LRFs seminarier

Smakar det så måste det få kosta – en diskussion om Livsmedelsstrategin

Onsdag 5 juli kl. 12.00-13.00 på Stora scenen

Vi har sedan 2017 en nationell Livsmedelsstrategin som är antagen i riksdagen, med mål att öka Sveriges livsmedelsproduktion samtidigt som relevanta miljömål ska nås. Nuvarande regering har aviserat att arbetet med Livsmedelsstrategin behöver intensifieras med en uppdaterad version.

Diskussion med företrädare från kommunal, regional och nationell nivå om hur de ser på sin roll i det arbetet, och vad vi kan göra tillsammans för att stärka Sveriges självförsörjning gällande livsmedel.

Arrangörer: LRF och Smaka på Västmanland

 

Ett nytt frivilligt formellt områdesskydd - vilka blir konsekvenserna för skogsägarna?

Onsdag 5 juli kl. 13.00-13.30 på Stora scenen

Medverkande: Naturvårdsverket, Skogsstyrelsen, LRF Skogsägarna och inbjudna politiker (ännu ej bekräftat deltagande)

Arrangörer: LRF och Mellanskog

 

Energilagringens betydelse och vilka möjligheter som finns att sälja reservkraft till Svenska kraftnät

Onsdag 5 juli och torsdag 6 juli kl. 14.30-15.00 på Affärstorget

Arrangörer: LRF och Agtech 2030

 

Hur bör framtidens kraftöverföringssystem utformas för att möta ökande behov av elöverföring?

Torsdag 6 juli kl. 12.00-13.00 på Stora scenen

Medverkande: Mats Leijon, professor i elektricitetslära vid Uppsala Universitet, Vattenfall, Hitachi Energy, Per Eckeberg, divisionschef nät, Svenska kraftnät och inbjudna politiker

Arrangörer: LRF och Mellanskog

 

Komplexa frågor utan lätta svar - ett samtal om bilden av jord- och skogsbruk i media

Torsdag 6 juli kl. 13.00-13.30 på Stora scenen

Om en brödlimpa kostar knappt 27 kr i affären i januari 2023 får bonden 1 krona och 8 öre (4 procent) av det. Priset på mat och många andra frågor in om jord- och skogsbruk är komplexa, mångfacetterade och saknar ofta enkla svar. Vi diskuterar den bild av jord- och skogsbruk som förekommer i media med några journalister som skriver om branschen.

Arrangörer: LRF

Tomas Olsson

Tomas Olsson

Camilla Ögren, medlemsservice

Camilla Ögren

Brunnby Lantbrukardagar 2022

Pysselhörna

Brunnby Lantbrukardagar 2022 LRFs monter

Välkommen till LRFs monter

Brunnby Lantbrukardagar 2022, LRFs monter

Roligt även för de minsta

Brunnby Lantbrukardagar

Ta del av demonstrationsodlingar och maskinvisningar