Vilka åtgärder föreslår LRF använda för att stärka livsmedelsberedskapen?

Möte med Marlene Lund Kopparklint (M)
Fyll tallriken! För att tallriken inte ska vara såhär tom i kristider behöver vi bygga upp en beredskap, säger Erik Forsberg. Fr.v Marlene Lund Kopparklint (M), Daniel Andersson och Erik Forsberg, LRF Värmland. Foto: Per Carlsson.

Marlene Lund Kopparklint (M) träffade Värmlands näringslivsorganisationer för att diskutera livsmedelsförsörjning utifrån ett beredskapsperspektiv. Bland annat samtalade de om vilka åtgärder som behövs för att stärka produktionen.

Ja det var en av frågeställningarna när riksdagsledamot Marlene Lund Kopparklint (M) träffade Värmlands näringslivsorganisationer i mitten av april. Marlene visade stort intresse och engagemang för jordbruks- och livsmedelsfrågorna. Ledamot i miljö och jordbruksutskottet sedan senaste valet.

Mötet hölls på Skafferi Värmland och mötets fokus var livsmedelsförsörjning i Sverige/Värmland utifrån ett beredskapsperspektiv. 

Företaget Skafferi Värmland är en värmländsk grossist som distribuerar närproducerade råvaror till offentliga kök regionalt. I dagsläget finns det 297 kök i kundstocken och omsättningen ligger på runt 40 msek. 

Grunden för vår beredskap byggs i fredstid. Det börjar spridas till fler och skapar medvetenhet och intresse. Producenterna måste känna tydlig medvind och LRF Värmlands nyvalde ordförande Erik Forsberg levererade ett antal förslag för att stärka produktionen. Allt för att det skall finnas mat på tallriken även i orostid. 

Per Carlsson
regionalt sakkunnig och folkrörelseutvecklare LRF Väst
per.carlsson@lrf.se
070-991 34 31

kvinna och man tittar på vitkål
Vilken fin vitkål! Är den härifrån frågar Marlene, Jonas Enström på Skafferi Värmland. Foto: Per Carlsson.