Vill du kompetensutveckla dig? Besök ett Grönt möte

Kristian Lundin gröna möten
Kristian Lundin, beredskapsdirektör på Länsstyrelsen i Halland berättar om deras uppdrag. Foto: Clara Hyltbäck.

Gröna möten är en mötesplats för dig inom de gröna näringarna, här kan du få ta del av de senaste rönen men också diskutera angelägna frågor med likasinnade och experter och forskare. Gröna möten har nu varit i gång i Halland under några år och Gröna möten utvecklas ständigt. 

Förra veckan var det dags för ett möte som berörde Beredskap och hur den frågan aktualiserats i Sverige den senaste tiden. Jenny Asplund från Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien (KSLA) deltog och berättade om deras arbete med beredskapsfrågan, hon gav också en omvärldsspaning till deltagarna. 

Kristian Lundin Beredskapsdirektör på Länsstyrelsen i Halland berättade hur han och länsstyrelsen ser på beredskapsfrågan och deras uppdrag kopplat till den. Han lyfte vikten av svensk primärproduktion och att det är viktigt att det finns starka företag i primärproduktionen. Kristian lyfte också Livsmedelsprogrammet i Halland som en viktig del i Beredskapsarbetet. Han uttryckte också att Halland behöver en fördjupad näringslivssamverkan, att Länsstyrelsen tillsammans med Kommunerna och företagen tillsammans tittar på hur man kan samarbeta i beredskapsfrågan. Det kommer också behövas statliga medel för att arbeta för en högre beredskap.

Är du nyfiken på Gröna möten och vad du kan kompetensutveckla dig inom, gå in och titta på www.gronamoten.agrovast.se du vet väl om att LRF Halland är en av finansiärerna för Gröna Möten. 

 

Clara Hyltbäck
regional kommunikatör LRF Väst
clara.hyltback@lrf.se 
076-836 81 00