”För mig är en hållbar djurhållning den stora frågan inför framtiden. Jag jobbar som djurvårdare hos distriktsveterinärerna i Södra Dalarna, är uppvuxen på en gård i Rättvik och har själv två travhästar.

Det handlar om hur vi kan använda så lite antibiotika som möjligt genom att jobba förebyggande med djuren, och använda den vid rätt tillfälle.
I LRFS hållbarhetskampanj vill jag berätta om hur antibiotika funkar, det är många som inte förstår det. Jag har kontakt med många djurägare, till både små och stora djur. En del tycker att det väl bara är att skriva ut, även om det kanske är ett virus som antibiotikan inte biter på. Andra tycker man är petig om man tar prov på ett sår för att kunna skriva ut antibiotika med ett så smalt spektrum som möjligt.

När den här krisen lägger sig ser jag fram emot att vara ute på evenemang och prata, i butiker och på mässor, det tycker jag är väldigt kul. Men nu, med covid-19, får vi kampanja digitalt. Själv lägger jag ut saker i mina sociala medier som handlar om att välja svenskt. Jag köpte till exempel 'havreris' och lagade till det, tog en bild och fick många positiva reaktioner från folk som skulle testa det istället för vanligt ris.

Det behöver inte vara så stora grejor. Bara man får någon att välja något annat vid ett tillfälle, kan det leda till större saker i det långa loppet.
Krisen hoppas jag gör folk mer rädda om det vi har. Att man inser att det inte är självklart att det alltid finns mat på hyllorna, och att det måste produceras hos oss.

Hållbarhet är intressant, för det är framtiden. Och jag tror att framtiden är grön!”