Den 9 juni är det val till EU-parlamentet. Då ska Sverige välja vilka som ska representera oss i Europas folkvalda församling. LRFs målsättning är att samtliga partier lyfter någon av våra prioriterade frågor i sina valkampanjer. Det här aktiviteterna genomför vi regionalt.

Till sidomenyn

Varför är EU valet viktigt?

Hör Carin Hoflund, regionalt sakkunnig vid LRF Syd om hennes anledningar till varför det är viktigt att rösta i EU vale och hur det påverkar dig!

Till sidomenyn

Webbinarium om EU valet

EU-valet – viktigare än man tror! 

Den 9 juni går vi till val för EU-parlamentets nya fyraårsperiod. Det kan kännas långt bort men är närmare än man kan tro. Mycket av det som beslutas i Bryssel och Strasbourg är stora frågor som påverkar dig som markägare direkt eller indirekt. Därför är det viktigt att parlamentkandidaterna som väljs så långt det är möjligt företräder det du tycker är viktigt.  

Här kan du lyssna till Mia Crawford, ansvarig för EU- och internationella frågor vid LRF Skogsägarna. Mia berättar om LRFs påverkansarbete i Bryssel och om några av de stora viktiga frågor inom skog och miljö där LRF s medverkan fått betydelse för utformningen av de beslut som fattats. Du får också höra Carin Hoflund, som går igenom hur du kan ta reda på vad de olika kandidaterna står för och hur du smartast ska lägga din röst. 

Till sidomenyn

Gårdsträff på Qvisingsö Gård med EU parlamentariker - 24 april

Inför det stundande EU-valet bjuder LRF Sydost in politiker som kandiderar till Europaparlamentet till gårdsbesök och samtal om de gröna näringarnas möjligheter och framtid. Politikerna får träffa verksamma personer inom jord- och skogsbruk och diskutera frågor som är viktiga för oss alla – maten och beredskapen, skogen och klimatet och framtidens lantbrukare. 

Onsdagen den 24 april kl. 09.30-12.00

Till sidomenyn

Medlemsmöte i Jönköpings län med Ilan de Basso

EU spelar roll – allt börjar med EU

Den 9 juni går vi till val för EU-parlamentet. EU kan kännas långt bort men är närmare än man kan tro, därför hälsar LRF dig välkommen till en medlemsträff med information om EU och det stundande valet.

Bakgrund

Mycket av det som beslutas i Bryssel påverkar oss som markägare direkt eller indirekt. De flesta regler som en lantbrukare idag måste följa är beslutade på EU-nivå. Just nu är EU viktigare än någonsin med tanke på oro i omvärlden, klimatförändring och andra kriser som hotar försörjningen av livsmedel och energi. Så kom och lär dig mer om hur EU påverkar dig och ditt företag.

Dag: Tisdagen den 7 maj

Tid: kl 18.00-21.00.   Middag serveras från kl. 18.00

Plats: Träcentrum, Framtidsvägen 1, Nässjö

Program

Vi har bjudit in Ilan de Basso (S), EU-parlamentariker från Jönköpings län, av många också känd som ledande politiker och kommunalråd i Jönköpings kommun. Ilan kommer berätta om sitt arbete som EU-parlamentariker och sina personliga erfarenheter av att gå från att vara politiker i en småländsk kommun till att arbeta på europanivå. Han kommer även belysa viktiga jord- och skogsbruksfrågor som just nu är aktuella i Bryssel. 

Vi kommer också berätta om hur valet till EU-parlamentet går till, och varför det här valet är minst lika viktigt som riksdagsvalet.

Missa inte det här tillfället att träffa kollegor, inspireras och få mer insikt om de viktiga EU-frågorna – känn dig varmt välkommen! 

Karin Nalbin

regionordförande LRF Jönköpings län

Anmälan

Anmäl ditt deltagande senast den 22 april via länken nedan: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=gXzSzc8Bh0KgpzgHIp80mPdK7wGz1UxKuwGf7Lu7Y29UN0lHSlE5TEY4TEhFS0NQQVZGUFk4RTNMRS4u

Frågor

Har du frågor, kontakta Karin Eickhoff, LRF karin.eickhoff@lrf.se, 010-1842527

Till sidomenyn