Här samlar vi information om genomförda träffar med politiker och tjänstemän inom de tre regionerna LRF Jönköpings län, LRF Skåne och LRF Sydost.

Till sidomenyn

LRF Skåne deltog på möte om varg tillsammans med statssekreteraren och landshövdingen

Vargmöte Tollarp 1 mars

Fredagen den 1 mars 2024 bjöd Länsstyrelsen i Skåne in till ett viktigt möte när Dan Ericsson, statssekreterare från landsbygds- och infrastrukturdepartementet, och Skånes landshövding Anneli Hulthén, samlades med lantbrukare för att diskutera de pågående utmaningarna inom livsmedelsproduktionen och skogsbruket i Skåne.

Läs hela nyheten här!
Vargmöte Tollarp 1 mars
Till sidomenyn

Studieresa till riksdagen för regionstyrelserna

Studieresa till riksdagen

Våra tre regionstyrelser i Jönköping, Skåne och Sydost gjorde en gemensam studieresa till Stockholm den 18-19 oktober.

Huvudmålet var besök i riksdagen och möten med riksdagsledamöter från vårt område. Faktum är att styrelserna under dagen träffade och hade en dialog med närmare hälften av riksdagsledamöterna från våra län, med ledamöter från samtliga valkretsar och alla partier!

Läs hela nyheten här!
Studieresa till riksdagen
Till sidomenyn

Energisamtal med Louise Eklund, Liberalerna

LRF Skåne träffar Liberalerna

Den 17 april träffade LRF Skåne Louise Eklund, riksdagsledamot och energipolitisk talesperson för Liberalerna, för ett samtal om energi och livsmedel. Bland annat lyfte vi hur viktigt det är att snabbt vidta åtgärder för att rädda biogasproduktionen och hur vattenförvaltningen måste förändras för att få en bättre balans mellan produktion och miljö vad gäller exv småskalig vattenkraft.

LRF Skåne träffar Liberalerna
Till sidomenyn

Riksdag- och regionpolitiker träffades på Bratteborgs Gård

LRF Jönköpings län bjöd in politiker från riksdag och region till Bratteborgs gård utanför Vaggeryd för att få en inblick i en mjölkföretagares vardag och diskutera hur politiken kan stärka förutsättningarna för produktion av livsmedel, biogas och skog.

Det här togs upp på träffen
Till sidomenyn

Vi utbildar politiker att fatta kloka beslut

Sarah Ejermark

Många var ämnena som skulle diskuteras på den politikerträff som LRF Sydost höll på Hanåsa gård utanför Högsby i Kalmar län. Den här gången handlade det om veterinärbristen och livsmedelsförsörjning, ägarskiften och kompetensförsörjning, biogasskatten, solceller och så klart – torkan och vattenförsörjning. En fullspäckad dag.

På plats fanns Carl-Wictor Svensson, KD, Marie Nicholson, M, Riksdagsledamot skatteutskottet, Anders Andersson, KD, Janita Kirchberg, SD, Karin Helmersson, C, och Jimmy, Lord, KD tillsammans med Roger Gustafsson, ordförande LRF Sydost och Annette Giselsson, ledamot i styrelsen och ansvarig för skogsfrågor.

Läs hela artikeln om politikerträffen i Hanåsa
Sarah Ejermark
Senast uppdaterad: 2024-04-26