Krönika: Fredrik Gehrke

Fredrik Gehrke, styrelseledamot LRF Örebro.
Fredrik Gehrke, styrelseledamot LRF Örebro.

Det är skönt att kunna lägga denna växtodlingssäsong bakom oss. Jag tror nog att de flesta medlemmar kan hålla med om det. Kan för egen del konstatera att spannmålsodlingen inte var någon lysande affär i år, men grovfoderproduktionen blev riktigt bra på slutet så det känns skönt att ha så det räcker. Det var ju inte känslan man hade i början av sommaren.

Årsmötessäsongen börjar att dra i gång med besked och det ska bli intressant att se vad den nya folkrörelseremissen innehåller. Jag vet att det har gjorts ett digert arbete att ta hänsyn till och lyssna på alla de svar som kom in i första omgången. Har ni tankar som ni vill lyfta även denna gång, så prata med er ordförande i lokalavdelningen eller kommungruppen som kommer att få det nya förslaget den 30 oktober. Se till att svara på remisen! Det är ju trots allt ditt och mitt LRF som vi ska organisera om. Jag tror att det behövs en omorganisation, men den kanske ska se lite annorlunda ut i olika kommuner fast det vet ju ni bäst som är medlemmar på gräsrotsnivå. 

Jag var med och ordnade en Efter skörd-fest tillsammans med LRF Ungdom. Det var riktigt kul att se att vi har en stark återväxt i medlemsleden! Jag tror att det finns betydligt fler ungdomar som skulle ha uppskattat den träffen. LRF Ungdom har ett gediget program med aktiviteter under hösten och vintern, så har ni några ungdomar hemma som skulle vilja hänga på någon av aktiviteterna så uppmuntra till det. Det är ett ypperligt tillfälle att träffa likasinnade och få nya kontakter.

Jag har under sensommaren deltagit i utbildningsrådet för naturbruksutbildningen på Karolinska Gymnasiet, och kan med glädje konstatera att de har en full klass på naturbruksutbildningen även i år. Det har rekryterats några nya lärare under sommaren och det var gott om behöriga lärare som sökte, vilket är ett gott betyg på att utbildningen är på väg i rätt riktning. Så har ni tjejer eller killar som funderar på att plugga någon av naturbruksinriktningarna jord, skog eller häst, så tycker jag definitivt att ni ska kolla på vad Karolinska gymnasiet har att erbjuda. Hade jag fått gå gymnasiet igen, så hade det varit en stark kandidat till vart jag skulle läsa. Där hade jag fått skolkamrater både med mitt egna intresse och med en helt annan bakgrund och andra intressen.

Sen vill jag bara påminna om att våra omsorgsansvariga och även vi övriga i styrelsen finns bara ett telefonsamtal bort om ni känner att ni behöver diskutera eller bara gnälla lite över året som har gått. Nu när vi börjar bli klara med allt kanske verkligheten börjar komma ikapp och känns det tungt så finns vi här.