Seminarier för nya lantbruksföretagare!

lantbrukare Roger Johansson Botans lantbruk Stumsnäs Dalarna

Nu kan du starta året med två matnyttiga seminarier för dig som har eller planerar att starta ett nytt lantbruksföretag.

LRF Ungdomen Jönköpings län bjuder tillsammans med Hushållningssällskapet i Jönköping in till två tillfällen med bra information för dig som är ny som företagare.

– Ägarskiften och möjligheten att starta och driva nya lantbruksföretag är en knäckfråga för näringen. De här seminarierna är värdefulla för våra unga, ambitiösa medlemmar och samarbetet med Hushållningssällskapet är en bra satsning, säger Evelina Gustafsson, ordförande i LRF Ungdomen Jönköping. 

 

Den 23 januari ägnas kvällen åt bokföring för nystartade jordbruk, där två av Hushållningssällskapets ekonomer håller i informationen. De går igenom det viktigaste du behöver få koll på vid övertag eller nystart av ett lantbruksföretag, hur en kontoplan är uppbyggd och hur du kan få bra överblick över balans- och resultatrapporten.

Den 29 januari träffas man på gården Nennesholm, för att prata om ägarskifte. Det blir en rundvandring i det nybyggda mjölkstallet, diskussioner kring generationsskifte, bolagsformer, stödmöjligheter och annat.