Stämmor på gång i Väst

Foto: Charlotte Andersson.
Foto: Charlotte Andersson.

Årets stämmor drar igång nästa vecka här i Väst. Först ut är Halland som har sin stämma den 15 mars, följt av Västra Götaland den 19 mars för att sedan avslutas med Värmlands stämma den 22 mars.

Totalt kommer 382 fullmäktige att föra de 31 261 medlemmarnas talan och ta ställning till de motioner och yttrande som inkommit till respektive region. Det förslås omval på samtliga regionsstyrelseledamöter i Västra Götaland medan det i Halland och Värmland förväntas väljas nya styrelseledamöter. 

Cecilia Bengtsson, Halland har valt att kliva av sitt uppdrag liksom Caroline Hajemo, Värmland. Krister Stenberg, Varberg föreslås som nyval till LRFs regionstyrelsen i Halland och Jonna Didriksson, Grums föreslås som nyval till LRFs regionstyrelsen i Värmland. Mer information om de föreslagna ledmöterna hittar du på respektive hemsida.

I Halland har det inkommit nio motioner och medlemmarna har motionerat om allt från pollinering till vattenskyddsområden till viltstammar i balans. I Västra Götaland har det inkommit fyrtio motioner och även här sträcker sig ämnena brett, med en någon övervikt åt vargfrågan. I Värmland har det inkommit tretton motioner och frågorna sträcker sig från återkoppling av motioner som gått vidare till riksförbundsstämman till infrastruktur och äganderättsfrågor. 

Är du nyfiken på motioner, yttrande, presentationer av förslagna regionsstyrelseledamöter eller vilka talare som kommer på stämman gå gärna in på respektive stämmosida, här hittar du allt du behöver veta om stämman i just din region.

Halland: www.lrf.se/hallandsstamma 

Västra Götaland: www.lrf.se/vastragotalandsstamma 

Värmland: www.lrf.se/varmlandsstamma 


Clara Hyltbäck

regional kommunikatör LRF Väst
clara.hyltback@lrf.se
076-836 81 00