Tid för omtanke

Ninni Kolmodin, omsorgsansvarig och vice ordförande LRF Gotland
Ninni Kolmodin, omsorgsansvarig, LRF Gotland.

Helgerna har passerat och det är åter vardag. "Ta hand om dig själv och fortsätt att visa omtanke om andra, tipsar Ninni Kolmodin som är omsorgsansvarig i LRFs regionstyrelse".

Det gångna lantbruksåret har varit krävande för många, både arbetsmässigt och ekonomiskt.  

- Nu har vi lämnat det här skitåret bakom oss, men vi kommer att få handskas med sviterna av det även 2024. Därför är det extra viktigt att vi bryr oss om varandra och vågar prata med personer i vår närhet. Ring en vän eller granne och ventilera hur ni mår och hur det går, säger Ninni. 

Maria Mehlqvist, som är omsorgsansvarig på LRF-kontoret, tipsar också om enkla sociala aktiviteter i grannskapet eller lokalavdelningen för att prata och umgås. Till exempel en fikaträff där alla tar med sig eget fika. 

Du som känner att det är motigt, är orolig för en lantbrukarkollega eller har pratat med någon som mår dåligt och känner att det blir dig övermäktigt är alltid välkommen att ringa till LRFs omsorgsgrupp eller till lokalavdelningarnas kontaktpersoner för att prata och få stöttning.  

- Allt behöver inte vara kris, så tveka inte att bolla med oss om det är någon du är orolig för. Det vi i omsorgsnätverket får veta hanteras i förtroende. Att ringa oss är inte att skvallra, det är att visa omtanke, avslutar Ninni.  

LÄNK: Kontaktuppgifter till LRFs omsorgsgrupp och lokalavdelningarnas kontaktpersoner 

LÄNKTIPS: Lyssna gärna på LRFs podd “Bonden & jag”. I ett avsnitt möter vi Stefan Wistrand, omsorgsansvarig och bondekompis i Södermanland