Utrivning av dammar en fråga på årsmöten i Värmland

vatten, vattenkraft
Foto: Erik Evestam.

Årsmötessäsongen för Värmlands lokalavdelningar är nu avslutad och sammanfattningsvis diskuterades Framtidens folkrörelse på många håll. Även andra frågor lyftes såklart såsom beredskap och bondens roll i denna.

På årets årsmöten var även utrivning av dammar en het fråga som diskuterades, bland annat i Arvika där Fortum planerar att riva ut 6 av 8 dammar. LRF är engagerad i frågan och det planeras möten med de inblandade.

Föredrag "Bonde i Ryssland"

Ullerud-Ransäters lokalavdelning ville att LRF skulle ta mer plats och synas mer i media och även Bondeprotesterna i Europa lyftes och diskuterades. En del intressanta föredrag hölls också på ett flertal årsmöten. Per Carlsson regionalt sakkunnig besökte Eda-Köla lokalavdelning och berättade om när han var bonde i Ryssland. Landsbygdsutvecklaren besökte Arvikabygdens årsmöte och berättade om samt visade bilder från projekt som förekommit i bygden från tidigt -70 tal och framåt.

Vad vill du ha rabatt på?

Västrabatten sågs som ett positivt tillskott i medlemskapet och LRF Värmland efterlyste förslag på företag som medlemmarna ville ha rabatt på. Kontakta Per Carlsson, LRF Väst på 070 991 34 31 eller via e-post: per.carlsson@lrf.se  

Infrastruktur på landsbygden

Mobiltäckning, vägunderhåll, älgskötselområden, skog och tillsyn diskuterades även det på årsmöten. Den avdelning som var mest flitig med att skicka in motioner är Fryksdalsbygdens lokalavdelning med fyra som årsmötet valde att skicka vidare till regionstämman.

LRF Värmlands regionstämma 2024

Är du nyfiken på stämman och vad som händer där går gärna in på www.lrf.se/varmlandsstamma, där hittar du all information där.

 

Clara Hyltbäck
regional kommunikatör LRF Väst
clara.hyltback@lrf.se
076-836 81 00