Var med och anmäl er klass till “Bonden i skolan veckorna”!

barn, mobil, köttdjur
Foto: Stina Bergström

Tycker du också att det är viktigt att fler barn får lära sig om skogen, lantbruket och var maten kommer ifrån?

Under oktober månad kommer LRF göra en extra utbildningssatsning, primärt för landets alla elever i årskurs 4–6 men med möjlighet även för andra årskurser att delta. Satsningen består av en aktivitet som går under namnet Bonden i skolan-veckorna där vi hoppas väcka nyfikenhet och intresse för de gröna näringarna.

Informativt och pedagogiskt material

Catarina, från Thoren Framtid - Den nya grundskolan i Karlstad, var en av de första att anmäla sig från Värmland och de har använt material från Bonden i skolan tidigare när de jobbade med bondgårdsdjur och vet att det är informativt och pedagogiskt. I Värmland har hittills 14 skolor anmält sig och vi vill att fler hänger med under dessa veckor.

Rikstäckande aktivitet

LRF satsar på en rikstäckande aktivitet med Bonden i skolan i höst, så häng med och hjälp till att få ut informationen till era närliggande skolor, för att öka både kunskap och attraktionskraft i våra näringar. Aktiviteten pågår mellan den 2–27 oktober 2023.

Bjud in din lokala skola

Vill du hjälpa oss att sprida kännedom om aktiviteten, till exempel bjuda in en lokal skola till Bonden i skolan-veckorna? Här hittar ni mer information om aktiviteten, dela gärna inbjudan eller den här länken Bonden i skolan-veckorna

Ni är välkomna att kontakta mig för ytterligare information, ni når mig på monica.thorner@lrf.se  


Monica Thörner
vice ordförande LRF Värmland