Krönika: Johan Linderkers

Johan Linderkers, ledamot i LRF Örebros styrelse.
Johan Linderkers, ledamot i LRF Örebros styrelse.

Hur mår du? Hur mår grannen eller kompisen? Johan Linderkers är omsorgsansvarig i LRFs regionstyrelse och tar i sin krönika upp betydelsen av omtanke om varandra efter ett extremt tufft lantbrukarår.

Nu är oxveckorna här och vi får förhoppningsvis lite tid över och kan reflektera över det som varit. Det senaste året har varit ett för lantbruket oerhört jobbigt år med något som av vissa kallas perfekt storm, där det mesta gått emot. Jag har varit med ganska många år nu som bonde och tror aldrig jag upplevt ett jobbigare år med torka, regn, skenade kostnader och på det en mycket kall och snörik december.

Vi ska nu försöka se framåt och sakta hoppas jag känslan om att 2024 skall bli ett fruktsamt år ska smyga sig på, som det alltid brukar göra hos oss lantbrukare. Det är då tankarna kommer. Hur mår grannen? Hur mår kompisen?

Varför inte ringa och fråga?! Det funkar ju fint nu när vi alla nästan lever med Peltorlurar på. Det viktigaste vi har är varandra och det är bara ett samtal bort, eller en fika eller en tur till stan för att luncha.

Jag jobbar i styrelsen med bland annat omsorgsfrågor och det är bland det tacksammaste uppdrag jag haft. Att träffa kollegor och prata. Vi har i länet en omsorgsgrupp med några förtroendevalda och tjänstepersoner, som jag hoppas alla känner till. Tveka inte att bolla med oss om det är någon du är orolig för. Allt behöver inte vara kris och att ringa oss är inte att skvallra, det är att visa omsorg. Alla kontakter med omsorgsnätverket är i förtroende.

Allt gott och ta hand om varandra!
Johan Linderkers, ledamot i LRFs regionstyrelse

LÄNK: Kontaktuppgifter till omsorgsgruppen >>