Matens dag och elever på gårdsbesök

Matens dag, barn, människor
Full aktivitet på Matens dag. Foto: Tranemo Kommungrupp

Under augusti och september arrangerade Tranemo kommungrupp Matens dag på Hofsnäs och gårdsbesök på Långelycka Gård för 150 elever.

Andra söndagen i augusti inföll även i år vårt evenemang Matens Dag på Hofsnäs i utkanten av Länghem. Vädret bjöd på uppehåll och flertalet lokala producenter kom för att visa upp och sälja sina produkter blandat med möjlighet att åka häst & vagn, ponnyridning, höns- och kaninutställning samt mycket annat. För de som ville fanns förstås chansen att komma till LRF tältet och prata med oss i Tranemo kommungrupp om vad som händer och är på gång. Dagen till ära bjöd vi in Göran från Svenljunga kommungrupp för att vara konferencier vilket han gjorde med den äran. Hoppas vi syns nästa år!

150 elever på gårdsbesök

I september var det dags för skolkontakt. Cirka 150 elever från årskurs 9 i Tranemo blev utkörda till Långelycke Gård, där Eva-Lena och Morgan Andersson driver mjölkproduktion. Här fick de gå runt en slinga stationsvis där de både lärde sig hur mat produceras, skog växer och samtidigt ta del av bredden yrkesmöjligheter i den gröna näringen. Avslutningsvis blev de bjudna på mjölk och kanelbulle innan det var dags att åka hemåt igen.

Med hjälp lokala företag, naturbruksskolorna och alla ideella krafter samt bidrag från Sparbanken Tranemo, Arla, och LRF Västra Götaland hade vi möjlighet att genomföra den lyckade dagen.


Caroline Dahrén
Ordförande, Tranemo Kommungrupp

mässa, människor, utställare, utomhus

I LRF tältet berättade vi om vad som händer och är på gång.

Gårdsbesök elever, Tranemo kommungrupp

På gårdsbesöket fick eleverna gå en slinga som innehöll stationer med olika tema.

elever, fikapaus

Eleverna bjöds på mjölk och kanelbulle som avslutning på dagen.