Ordförandebyte och omstart

Arvid Pettersson, collage vid fält
Arvid Pettersson kliver in som ny ordförande för Motalas kommungrupp.

Arvid Pettersson tar över ordförandeklubban i Motala kommungrupp efter Jakob Andersson som istället blir vice ordförande. Ett byte rakt av. Årsmötet enades även om att det är dags för en omstart och la fram en ambitiös verksamhetsplan.

 Vi har ett gemensamt ansvar. Tillsammans ska vi väcka liv i kommungruppen, snäppa upp oss och få snurr på verksamheten. Det är viktigt att vi som LRF fångar upp de frågor som berör oss lantbruksföretagare och fortsätter att synas, säger Arvid Pettersson.

Han ser att det har varit några utmanande år för många. Pandemi, krig i omvärlden, prischock på energi och strategiska insatsvaror som gödsel, och så räntor som skjutit i höjden. Pressen har gjort att många tvingats till att i första hand se om sitt eget hus och verksamhet.

 Vi gör ett omtag. Vi behöver sätta upp en struktur som gör att vi kan ta hand om alla viktiga frågor som berör och påverkar oss men också öppna upp, bli mer transparenta så att medlemmarna i kommunen vet vad vi gör och vad som är på gång, säger Arvid Pettersson.

Under årsmötet, som hölls på måndagskvällen, punktades en verksamhetsplan upp. Högst på listan hamnade aktiviteter som ska göras med kommunen. En landsbygdsutvecklare har slutat och ny relation ska etableras med ersättaren.

 Vi måste få grepp om markexploateringen, återuppta arbetet med miljö och hälsa men också följa upp Beredskapsmötet från -22. Vi har en positiv känsla och ser fram emot ett djupare engagemang från aktiva lantbrukare.

I styrelsen ingår, vid sidan av Arvid Pettersson och Jakob Andersson, Robert Forsberg, Bodil Wallberg, Stellan Axelsson, Anders Hedlund, Anders Johansson i Nässja, Robert Johansson, Niclas Samuelsson, Ola Swartz, Johan Lindeberg och Annelie Almerus.

Inom kort ska Motala kommungrupp även presentera en valberedning.