Varbergs kommungrupp och politiker på företagsbesök

Politiker, Varbergs kommungrupp, gårdsbesök,
Fr.v. Sigvard Nilsson, Mona Nilsson, Elin Hjalmarsson, Ann-Charlotte Stenkil kommunstyrelsens ordförande Elisabeth Svensson Agerbjer, Landsbygdsutvecklare Tobias Carlsson, 1a vice ordförande kommunstyrelsen och Per Nilsson. Foto: Åsa Åkesson.

En viktig del av kommungruppernas arbete är den kontinuerliga dialogen och relationerna med kommunen. Ett sätt att hålla är att bjuda in politiker på gårdsbesök.

LRFs kommungrupp i Varberg står två gånger per år som värd för företagsbesök där politiker och tjänstemän besöker olika företag i kommunen. Denna gång genomfördes besöket hos Per-Sigvard och Mona Nilsson, Kvarnarna Simmental i Skällinge som visade upp sitt företag för deltagarna.

Frågor som lyftes i samband med besöket var bland annat vatten och hur vattenmassorna vid ihållande regn ställer till det för lantbruket, samt vilket ansvar kommunen har för att detta vägs in i planarbetet när kommunen växer och stora verksamhetsområden planeras.

Deltagarna diskuterade även den afrikanska svinpesten samt kommunens ansvar att hålla rent vid soptunnor samt vikten av att avfallsstationer är säkrade och inhägnade.

En annan fråga som kom upp till diskussion var andelen lokalt och närproducerade mat i de offentliga köken samt hur de ställs mot importerad ekologisk mat.

- Kul att få bjuda ut de styrande från kommunhuset på “landet”, summerade Per-Sigvard besöket och även Per Nilsson och Elin Hjalmarsson från kommungruppen var nöjda med samtalen även om tiden som så ofta är knapp och mycket finns att diskutera vad gäller de gröna näringarna i Varbergs kommun.

 

Varbergs kommungrupp