"Vi måste ha blicken framåt"

Tre personer Brunnby lantbrukardagar 2023
Erik Sandberg tillsammans med Anna Vikholm och tidigare LRF ordföranden i Örebro, Per Willén på Brunnby lantbrukardagar 2023. Foto: Karin Oscarsson

6 600 besökare och 150 utställare kom till Brunnby Lantbrukardagar som arrangerades den 5-6 juli. Karin Oscarsson, sakkunnig vatten, miljö och växtodling i LRF Öst, och Erik Sandberg, regionordförande LRF Örebro, var på plats i LRFs monter och pratade med medlemmar.  

-    Det var många som passade på att ställa frågor. Torkan var det stora samtalsämnet, foderbristen och hur det blir nu, säger Karin Oscarsson. 
Erik Sandberg instämmer om torkan som det stora samtalsämnet. 
-    Torkan påverkar inom alla våra näringar, men trots de bekymmer den medfört och medför framåt så upplever jag att det finns en stor framtidstro och energi hos de flesta jag pratade med. Även om det på många sätt varit utmanande så här långt 2023 så måste vi ha blicken framåt. Vår bransch har varit viktig historiskt, är så även i dag och kommer att vara framöver!

LRF har samlad information gällande torkan och nuläget här.
Brunnby Lantbrukardagar, som arrangeras årligen av Hushållningssällskapet, är mellansveriges största mötesplats för professionella lantbrukare. Något som lockade extra många besökare i år var en demonstration av såmaskiner. 
-    Som alltid är Brunnby en bra mötesplats för lantbrukare i vårt område. Det finns mycket intressant att se på såväl inom exempelvis växtodling, maskin, marknad. Men bland det viktigaste upplever jag det sociala i att träffa kollegor och branschrepresentanter av olika slag! säger Erik Sandberg.