Maria Karlsson

Bakgrund: Agronomie doktor och livsmedelsagronom.

Jag kan massor om: Mjölkens väg från gård till kartong och utmaningarna med att leverera säkra livsmedel som smakar gott. Brinner för forskning och innovation. Pratar också gärna om kompetensförsörjning inom mjölkbranschen, allt från ägarskiften av mjölkgårdar till utbildad arbetskraft till mejerierna.

Kontakt: maria.karlsson@lrf.se, 010-184 44 18 

 

Ann-Kristin (Anki) Sundin

Bakgrund: Nutritionist, SSE MBA, SM-medaljör i bänkpress och styrkelyft.

Jag kan massor om: Kost och näringslära för hälsa och prestation. Mjölkens och mjölkprodukternas roll i en hälsomässigt hållbar kost för både vuxna och barn. Vet du till exempel hur mycket energi och näring som skolmjölk bidrar med varje dag för svenska barn och tonåringar?

Kontakt: ann-kristin.sundin@lrf.se, 010-184 41 85                  

 

Victoria Thuillier

Bakgrund: Rådgivare inom lantbruksdjur, examen inom husdjursvetenskap, konsultchef, ko-piga.

Jag kan massor om: Kor och mjölkproduktion. Kons roll i ett hållbart livsmedelssystem. Kor och klimat. Småföretagarvillkor. Livsmedelsproduktion i Sverige och Europa. Jordbrukspolitik, stöd och ersättningar. Jag pratar gärna om vallen – Sveriges bästa gröda ur ett hållbarhetsperspektiv.

Kontakt: victoria.thuillier@lrf.se, 010-184 45 21