Känslosamt utbildningsmöte för omsorgsansvariga

Ungdom barn åker klöver Avan
LRFs omsorgsgrupp gör ett viktigt arbete när olyckor eller andra händelser orsakar kris hos lantbrukare.

Det blev ett känslosamt möte på Vreta Kluster när omsorgsansvariga och bondekompisar från Östergötland, Sörmland och Örebro län samlades för utbildning och erfarenhetsutbyte den 25 januari.

Plötsligt händer det som inte får hända på gården. Ditt barn blir påkört av en tung maskin och omkommer. En hemsk och svindlande tanke för de flesta. Men verklighet för några. En lantbrukare med erfarenhet av just detta var inbjuden till LRFs omsorgsmöte för att berätta sin historia.  

- Inte ett öga var torrt. Det blir så starkt. Föredraget mynnade ut i viktiga samtal om hur vi möter människor som drabbats av svåra olyckor och tragedier, säger Maria Mehlqvist som är omsorgsansvarig i LRF Öst.  

Maria Mehlqvist berättar vidare. 

- Det är viktigt att samlas i denna konstellation för att vi ska kunna utveckla och förbättra vårt omsorgsarbete i regionerna. Tillsammans besitter den här gruppen en otrolig kompetens och att få dela lärdomar och kunskap med varandra är väldigt värdefullt. 

Mer om omsorgsgruppens arbete och kontaktuppgifter

Läs gärna mer om vårt regionala omsorgsarbete och vilka som ingår i grupperna på våra hemsidor:
LRF Södermanland
LRF Örebro
LRF Östergötland

Tips!

Vecka 12 är säkerheten i fokus under arbetsmiljöveckan för lantbruk. Förbättra säkerheten på din gård med kunskap från våra webbinarier. Läs mer här!