Antibiotikaresistenta bakterier är ett växande problem som kan få förödande konsekvenser. Bara i EU beräknas minst 25 000 dödsfall per år bero på antibiotikaresistens, redan i dag. I detta webbinarium får du lära dig mer om vad antibiotikaresistens är och vad de offentliga köken kan göra för att bidra till en minskad antibiotikaanvändning.

Föreläser gör Mia Egervärn, mikrobiolog på Livsmedelsverket och Helena Robling, hållbarhetsspecialist på Upphandlingsmyndigheten. De kommer bland annat att berätta om:

  • Antibiotikaanvändning i livsmedelsproduktionen
  • Livsmedel som spridningsväg för antibiotikaresistens
  • Vilka hållbarhetskriterier som kan användas vid upphandling.

Det kommer även finnas möjlighet att ställa frågor i slutet av webbinariet.

När: Torsdag 15 november 13.30 - 14.30
Var: Läs mer och anmäl dig här

Om MATtanken

MATtanken är ett projekt som genom nätverkande, kunskapsspridning och erfarenhetsutbyte vill bidra till hållbara offentliga måltider. Projektet finansieras via landsbygdsprogrammet samt av LRF och Sveriges konsumenter. Projektet startade i november 2017 och avslutas 31 december 2020.

Läs mer här